The proof of the pudding is always in the eating. Dus je kunt nog zo’n mooi plan hebben om aan Total Talent Management te doen, het succes hang nog altijd af van de uitvoering. Hoe voorkom je dat het daar misloopt?

 

In de eerste delen van deze serie beschreven we wat er allemaal nodig is om de capaciteitsvraag van je organisatie integraal te benaderen. Daarbij ging het er onder meer over hoe je overzicht krijgt over iedereen die op je loonlijst staat of iedereen die je flexibel betaalt, en over hoe je daar dieper in kunt duiken en meer informatie uit kunt halen. Het ging ook over de link met je organisatiestrategie, en hoe je van daaruit tot een gedegen Total Talent Management-plan komt.

Maar zoals iedereen weet, plannen zijn geduldig. The proof of the pudding is nog altijd in the eating. Worden de voorgespiegelde besparingen ook waargemaakt? Heeft HR werkelijk de regie in handen gekregen, of proberen afdelingsmanagers nog steeds hun eigen plan te trekken zodat het gezamenlijke dashboard uiteindelijk maar weinig voorstelt? Is er werkelijk draagvlak in de hele organisatie gecreëerd? We zullen een tiental van de voornaamste valkuilen uitlichten.

 

Bent u ook benieuwd wat de inzet van Total Talent Management voor uw organisatie kan betekenen? Lees het volledige artikel via bijgaande link of neem contact met ons op om gezamenlijk te bekijken waar de voordelen voor uw organisatie zich bevinden.