De tijd dat flex een zaak was van inkoop, en HR alleen over het vaste personeel ging, behoort in veel organisaties tot het verleden. En gelukkig maar. Maar hoe kom je tot een planmatige aanpak van Total Talent Management?

 

Een halve eeuw geleden was het nog relatief makkelijk. Je had mensen in dienst. De manager bepaalde wat zij moesten doen. En als die mensen het werk (tijdelijk) niet aankonden, dan had je uitzendkrachten om je te helpen. Veel andere smaken waren er eigenlijk niet.

En zie nu eens. Nu heb je detacheerders, payrollers, freelancers, oproepkrachten, nulurencontracten, gig workers, outsourcingspartijen, interne mobiliteitsbureaus, talentmanagementprogramma’s, noem maar op. Het hele HR-programma is flink uitgebreid. Maar waar het in veel organisaties aan ontbreekt, is overzicht. Een integrale aanpak. Want is het slim om een ontstane vacature meteen weer in te vullen? Of kun je het ook met een interim professional oplossen?

 

Bent u ook benieuwd wat de inzet van Total Talent Management voor uw organisatie kan betekenen? Lees het volledige artikel via bijgaande link of neem contact met ons op om gezamenlijk te bekijken waar de voordelen voor uw organisatie zich bevinden.