Total Talent Management gaat om méér dan elke keer afwegen of je een vacature vervult met een interne kandidaat, een externe, of een flexkracht. Als het goed is, sluit het ook naadloos aan op de strategie van je hele organisatie. Maar hoe maak je die link dan?

 

Jarenlang was de ‘flexibele schil’ bij ASML beroemd en een schoolvoorbeeld voor bijna elk bedrijf dat zijn workforce flexibel wilde houden. Bijna 1 op de 3 mensen die zich vorig jaar nog ’s ochtends meldde bij de chipmachinemaker uit Veldhoven, deed dat zonder vast contract. Inmiddels is dat nog maar 1 op de 4, en verdere verlaging tot 1 op de 5 ligt in het verschiet.

De redenen? Dat zijn er eigenlijk twee. Enerzijds: de war for talent, die dwingt om weer meer uit de kast te halen om talent te verleiden dan in het verleden. Vaker een vaste baan, dat hoort daar volgens ASML bij. En anderzijds: de inkomstenstroom wordt steeds beter voorspelbaar. Waar vroeger vaak enorme schommelingen voorkwamen in de omzet, is het bedrijf nu veel minder cyclisch geworden. Scenario’s met grote vraaguitval liggen nu niet meer op de bestuurstafel. Medewerkers kunnen er (weer) een langdurig toekomstperspectief krijgen.

 

Bent u ook benieuwd wat de inzet van Total Talent Management voor uw organisatie kan betekenen? Lees het volledige artikel via bijgaande link of neem contact met ons op om gezamenlijk te bekijken waar de voordelen voor uw organisatie zich bevinden.