De branchevereniging Bovib biedt sinds kort een opleiding aan als Inhuurconsultant, waarbij je kennis krijgt over de rol als inhuurconsultant. Onlangs is er een klas van twaalf deelnemers geslaagd met een bijbehorend certificaat.
Wat zegt een dergelijk certificaat nu eigenlijk? Dat bedrijven je niet meer kunnen afwijzen, want met certificaat in je broekzak weet je nu wat je opdracht als inhuurconsultant inhoudt?

 

De Bovib-bestuurslid Frederieke Schmidt Crans geeft aan dat certificering en opleiding hard nodig zijn in de branche van intermediairs en brokers vanwege de groeiende markt. Waarom eigenlijk? Naast het belang van inhuurkennis en –ervaring komt er veel meer kijken bij de rol van inhuurconsultant. Zelfs een stukje psychologie. Binnen elke organisatie heb je als inhuurconsultant te maken met verschillende type personen evenals met organisatiesensitiviteit en als inhuurconsultant moet je daar de nodige soft-skills bevatten, zodat je ook bij deze personen draagvlak creëert en zij eerst jou benaderen met een inhuurvraagstuk alvorens ze dat zelf willen oplossen. Wat mij daarnaast in de opgedane werkervaring als inhuurconsultant is opgevallen, is dat binnen elke organisatie eigen inhuur-terminologie wordt gebruikt. Dat elke organisatie zijn eigen processen en procedures heeft met bijbehorende tooling en je je dat als consultant snel eigen moeten maken.
Ik vraag mij sterk af wat de toegevoegde waarde van deze opleiding inhuurconsultant is. Dat je een certificaat hebt behaald na drie dagen, wilt namelijk nog niet zeggen dat het binnen elke organisatie toepasbaar is gezien elke organisatie een eigen cultuur, hiërarchie en organisatiesensitiviteit heeft. Bovendien dien je, naast het beschikken van kennis omtrent inhuur, zowel binnen het team als binnen de organisatie te passen als persoon. Bij veranderingen moet je draagvlak kunnen creëren, zodat alle neuzen dezelfde kant op staan. Dit bewerkstellig je niet simpelweg met een afgeronde certificaat.

 

Ik adviseer inhuurconsultants om zoveel mogelijk ervaring binnen verschillende bedrijven op te doen, verschillende type personen te spreken en zich vooral te ontwikkelen op soft skills. Kennis kan altijd opgedaan worden, karakter daarentegen – dat staat vast.
Mocht je ervaring als inhuurconsultant willen opdoen bij grote opdrachtgevers; WVN zoekt nieuwe collega’s. Bezoek onze website voor meer informatie of kom een keer een kop koffie met een van onze consultants drinken.

 

Figen Karaca
e. Figen@wvnconsultancy.nl
t. +31(0)6 22 13 27 71
w. www.wvnconsultancy.nl